Mummolle tein uudesta Valion kahvi jugurtista hyydykekakun

Pohja:

1pkt Suklaa Digestive keksejä

75g Laktoositonta voita sulatettuna

Murskaa keksit muovipussissa ja lisää voisula ja sekoita.

Painele keksimuru kevyesti irtopohjavuokaan.

Hyydyke:

1prk Flora vispiä

1prk Valio kahvi jugurttia

1prk Sunnuntai vanilja tuorejuustotyyppinen...

1dl vettä

2pss Pirkan Choko-capuccino jauhetta

6 liivatelehteä

noin 70g tummaa suklaata rouhittuna

maun mukaan 1/2 - 1dl tomusokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen capuccino jauhe, sekoita. Lisää Capuccinoon liivatelehdet (jotka huuhdeltu ja ylimääräinen vesi puristettu pois) ja jätä jäähtymään.

Notkista tuorejuusto jugurtilla... eli sekoita tuorejuusto ja jugurtti keskenään kulhossa ja lisää niihin tomusokeri ja suklaa rouhe.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää kermaan jugurtti- tuorejuusto -suklaa seos ja sekoita. Lisää viimeisenä capuccino- liivate seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Irroita kakku varovasti reunavuuasta. (kierrä ensin reunat irti ohuella veitsellä)

Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaarouheella.

 

Kauniimpi tulisi jos jaksaisi tehdä suklaalla spritsauksia... Ja tää kakku on tehty "sokerittomana" kun mummukka ei saa imelloksia syödä. Täyte oli ihan ok makuista tuoreeltaan mut huomenna sit nähdään mikä on totuus kunhan maut ovat tasaantuneet ja kakkua maistellaan. 

Alustan olen saanut SLYltani. Varmaan tarkkasilmäisimmät huomaa et määrät on kakkuun nähden suuria eli tein taas 18cm vuokaan ja näitä tuli 2kpl. Toinen kakku sai hyvän kodin ystävältäni joka ei  suklaasta pahemmin välitä (kun mulla ei vielä erillistä kakkukylmiötä ole), enkä itse voi kaikkia tekeleitäni yksin syödä... tai siis voisin mut sit pitäis kaivaa takaisin isommat vaatteet :) ja sitä mä en haluu!!!!

 

Tässä vielä kuva "omasta" äitienpäivä kakusta jonka lapset halusivat tehdä mutta jostain syystä eivät loppuun asti jaksaneet  enkä minäkään... ja näitä taas 2 kpl

Pohjana käätretorttupohjan puolikas.

Täytteenä 1prk Flora vispiä, 1prk mansikka pyrettä(pakaste),

1/2dl vettä ja 63g vadelmahyydykejauhetta

(Confetista)

Mun mielestä se mansikka jauhe on paremman makuista mut meillä mansikka on rajoituslistalla :(