Taukoa on tullut loman, sairastelun ja lasten synttäreitten vuoksi mutta eiköhän tästä pikkuhijaa saada arki taas rullaamaan. Tässä suklaa kakku jonka tein siskon tytön ristiäisiin :)

edit. 12.4.

Tämä kakku on tehty samalla ohjeella jonka lähetin Slylleni Migulle, siksi en  laittanut tänne aiemmin ettei paljastu...

HELPPO SUKLAAKAKKU

3dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta (siivilöi)

4tl vaniljasokeria

1dl kaakaojauhetta (siivilöi)

3/4dl maitoa

2munaa

3/4dl kiehuvaa vettä

175g voita

1. sekoita kuivat aineet keskenään

2. sekoita munat ja maito keskenään ja lisää jauhoihin

3. sulata (huoneenlämpöinen) voi kuumaan veteen ja lisää taikinaan

(yleensä en muista ottaa voita lämpiämään eikä jääkaappikylmä voi sula tuohon vesi määrään joten olen sulattanut voin ja lisännyt siihen kylmää vettä)

Paista 175 asteessa noin 45 min

Kuorrute on levy Fazerin sinistä ja noin 1dl kermaa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja sulata siihen suklaa.

Kermaa olisi saanut olla vähän enemmän mutta sitten kuorrutus olis pitäny tehdä ritilän päällä kun löysä Ganache valuu niin paljon, eikä sit jää niin paljon kakun päälle :(

Tämän kakun tein Heritage vuokaan ja olisi saanut taikinaa olla 1,5 annosta. Tästä annoksesta tulee sopiva kakku 18-20cm pyöreään vuokaan, paistuu noin 45 min  ja annos tuplana tulee pellillinen ja paistuu noin 25min.

Tällä ohjeella tein myös Tecna kakun johon väliin laitoin säilyke persikka survosta.