Tyttö oli saanut eskasta runebergintorttu ohjeen ja halusi et tehdään niitä itsekin.
RUNEBERGIN TORTUT
2 munaa
1,5dl sokeria
2dl mantelirouhetta
2dl kauraleseitä
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl öljyä
1dl omenamehua
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Sillä välin sekoitetaan kuivat aineet toisessa astiassa. Sit lisätään kuivat aineet vuorotellen öljyn ja mehun kanssa.
Paista 225 asteessa noin 15 min.
Koristellaan tomusokeri-vesi seoksella ja vadelmamarmeladilla.
Meillä pitää ohjeita yleensä soveltaa tytön allergian takia kuten nytkin mantelirouhe korvattiin marie-keksi muruilla ja mehu maidolla. Näistä tuli kuivia johtuen keksimuruista jotka imi kaiken nesteen ja sit siitä et nää unohtu uuniin liian pitkäksi aikaa. Kostutuksen jälkeen olivat ihan hyviä :) ja saatiin heti SLYlta saamat muffinivuuat ja tomusokeri käyttöön.
Hyvää Runebergin päivää kaikille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.