SUKLAAVANUKAS 5-6 annosta

1dl sokeria

3rkl kaakaojauhetta (tai 2rkl tummaa ja 1rkl oboyta)

2 riviä tummaa suklaata rouhittuna

4rkl maizenaa

1/8 tl suolaa

6,5 dl maitoa (tai 4dl maitoa ja 1prk flora vispiä))

2rkl voita

1tl vaniljasokeria

(suluissa ne mitä itse laitoin ku sovelsin ohjetta)

Sekoita sokeri, kaakao, suola, maizena ja suklaa kattilassa (minä siivilöin mitä pystyi) ja lisää maito kokoajan vispilällä sekoittaen.

Laita hellalle ja kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittaen kiehuvaksi. keitä kokoajan sekoittaen kunnes vanukas on sopivan paksua.

Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon vanilja ja voi.

Voit tarjota vanukkaan lämpimänä tai kylmänä. Itse kaadoin jäähtymään suoraan isoihin jälkiruokamaljoihin... hmm ja pinnalle tuli "kuori"

Ensi kerralla jäähdytän jääkaapissa jossain kapeassa ja korkeassa astiassa (kannu?) et kuorta tulee mahdollisimman vähän.

TÄÄ ON HYVÄÄ!!! ja helppo tehdä. Heti mietin miten saisin tästä mintun makuista...

Ja koristelemalla tulis ihan juhla jälkäri.

Voisihan tämä olla vaik sly leivonnainen, koska käytin slyltani saamaa talous suklaata

Ja tätä kärsii syödä myös nielurisaleikkauksen jälkeen